memorie ram PC

Cum poți afla capacitatea maximă de RAM a PC-ului tău?

În momentul în care achiziționezi un sistem desktop sau un laptop caracteristicile tehnice și componentele sunt criteriile de selecție. Bineînțeles, prețul este, la rândul său, un factor esențial. De aceea, este important să cunoști unele “trucuri” care te-ar putea ajuta să faci economii considerabile.

Unul dintre aceste “trucuri” este să verifici dacă poți face un upgrade al memoriei RAM. De obicei, dispozitivele cu memorie RAM de top sunt mai scumpe, dar există modele inferioare, la prețuri considerabil mai mici dar cu mai puțină memorie RAM. În cazul în care se poate face upgrade, poți achiziționa modelul mai ieftin după care să cumperi memorie suplimentară și să o instalezi în sistem. Cu siguranță, economia va fi una considerabilă.

Află capacitatea actuală a memoriei RAM

Această informație poate fi aflată cu ușurință din descrierea furnizată de vânzător. Dacă ești în fața PC-ului pe care dorești să-l achiziționezi și are sistemul de operare Windows instalat, poți merge la setările sistemului, rubrica About. Acolo vei descoperi toate informațiile, inclusiv capacitatea memoriei RAM.

Află capacitatea maximă a memoriei RAM

Utilizatorii de Windows pot determina capacitatea maximă a memoriei RAM utilizând Command Prompt. Astfel vor primi capacitatea totală posibilă in kilobytes care poate fi convertită cu ușurință in gigabytes prin împărțirea la 1.048.576. Pentru aflarea valorii trebuie folosită următoarea formulă: wmic memphysical get MaxCapacity, MemoryDevices.

Capacitatea maximă este determinată de dotările plăcii de bază, respectiv de numărul de sloturi pentru memorie RAM pe care îi are.

De câtă memorie RAM ai nevoie?

Nevoia de memorie RAM depinde de intențiile de utilizare. Astfel, în cazul în care vrei un PC pentru gaming, vei avea nevoie de mai mult de 16GB, iar dacă dorești să lucrezi la editare video, nevoile cresc până la cel puțin 32 GB pentru o funcționare optimă a sistemului.

În cazul unei utilizări obișnuite de birou, 8GB sunt suficienți.

Odată ce cunoști capacitatea maximă a memoriei RAM a PC-ului pe care dorești să-l achiziționezi, îți poți face niște calcule în ceea ce privește rentabilitatea unui upgrade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *