editare pdf

Cum poți edita documente PDF cu Google Docs

Editarea documentelor în format PDF a fost o provocare majoră până la apariția uneltelor online care sunt capabile să facă foarte bine acest lucru. Acum nu mai este nevoie de licențe costisitoare și de aplicații care au nevoie de resurse importante. Este suficientă o conexiune la internet și acces la Google Docs.

Bineînțeles, prin Google Docs, utilizatorul are acces la opțiuni de bază pentru editare, dar sunt suficiente pentru a actualiza informațiile din documente. Pentru editări mai complexe este nevoie și de software mai complex. Așadar, cu ajutorul Google Docs, utilizatorul poate edita text, adnotări și imagini. Accesibilitatea la aplicație este una extinsă, fiind disponibilă atât prin browser, cât și prin aplicație pentru mobil. Fiind o aplicație în browser, poate fi folosită indiferent de sistemul de operare, inclusiv de Linux și Chromebook.

Etapele editării unui PDF în Google Docs

  1. În primul rând, accesează aplicația din browser sau de pe dispozitivul tău mobil. Mergi la opțiunea e adăugare a unui nou fișier și încarci fișierul PDF pe care dorești să-l editezi.
  2. Odată ce ai încărcat fișierul PDF, selectează opțiunea de editare cu Google Docs.
  3. Google Docs va încerca să facă textul documentului Google Docs editabil, astfel încât să poți actualiza informațiile pe care le dorești. Acest lucru se face automat, de cele mai multe ori, iar utilizatorul poate edita cu ușurință folosind comenzile și scurtăturile consacrate.

Inserarea de imagini și adnotări se realizează simplu. Pentru a sublinia o bucată de text, folosește unealta corespunzătoare din meniul aplicației. Adăugarea de imagini se face simplu, ca în orice alt document sau aplicație.

O facilitate interesantă este posibilitatea de a semna documente cu semnătură electronică, prin integrare DocuSign.

De asemenea, transferul de informații între mai multe documente PDF este unul foarte simplu. Pur și simplu se deschide fiecare fișier într-o fereastră Google Docs, după care utilizatorul poate face manual transferul de conținut în funcție de preferințe și de nevoi.

Odată ce editările au fost făcute, documentul PDF actualizat poate fi descărcat și utilizat după preferințele utilizatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *