resurse PC

Cum poți folosi eficient resursele PC-ului tău chiar și atunci când nu ești la tastatură

Dacă folosești laptopul sau desktopul zilnic pentru task-urile de lucru și pentru divertisment, cu siguranță are și „timpi morți” în care doar stă și, poate intră în modul de „sleep” în cazul în care nu ai uitat să îi faci setările. Totuși, dacă tot ai PC-ul pornit și nu îl folosești, poate ai putea să contribui cu resursele de care dispune la diferite cauze. Nu consuma curentul degeaba, lasă resursele PC-ului tău să fie de folos cuiva.

Există serie de proiecte care încearcă să rezolve probleme complexe al omenirii, proiecte care au nevoie de toată puterea de calcul pe care o pot obține. Așadar, dacă vrei să susții un proiect științific, sunt câteva care merită toată atenția. De obicei, aceste proiecte se desfășoară în cadrul unor universității de prestigiu, așa că nu trebuie să te temi că PC-ul tău va fi folosit în scopuri obscure.

The BOINC Project

Este un proiect de cercetare inițiat de Universitatea din Berkeley, SUA la care îți poți face disponibile resursele PC-ului pentru a ajuta la vindecarea diferitelor boli, la studierea încălzirii globale, la găsirea de obiecte în spațiu și o serie de alte demersuri interesante care au nevoie de putere de calcul. În rețeaua BOINC s-au adunat deja peste 172 mii de voluntari și peste 850 mii de PC-uri. Astfel, acțiunile de cercetare dispun de o putere de calcul foarte mare.

Cum poți contribui cu resurse de calcul? Foarte simplu. Trebuie doare să descarci un program de pe site-ul BOINC.

Folding@home

Este un alt proiect către care poți îndrepta resursele PC-ului tău. De data aceasta este în cadrul Universității Stanford. Proiectul de cercetare este concentrat pe descoperirea unor metode mai noi și mai eficiente pentru vindecarea bolilor.

Pentru a contribui la acest proiect, este nevoie de instalarea unui program disponibil pentru descărcare în secțiunea dedicată proiectului de pe site-ul Universității Stanford.

Mai sunt o serie de proiecte interesante care pot fi susținute cu putere de procesare. Așa că, dacă vrei să-ți pui laptopul în slujba unei cauze nobile, documentează-te puțin online și descoperă proiectul sau cauza care se potrivește cel mai bine principiilor tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *