laptop

Cum repari un laptop lent? Poate un SSD?

Mai devreme sau mai târziu, laptopul tău pe care l-ai exploatat intens în ultimii ani dă semne de oboseală, iar cel mai evident dintre aceste semne este timpul din ce în ce mai extins de care are nevoie pentru a face task-urile care odată erau „floare la ureche”. Bineînțeles, această lentoare îți afectează productivitatea, ai vrea un laptop nou, dar ți-e groază de transferul de date și tot setul de operațiuni pe care le presupune o astfel de schimbare. În plus, nici bugetul de care dispui nu este foarte prietenos cu ideea achiziției unui laptop nou. Vrei un laptop care să funcționeze bine și vrei o soluție „,minune” care să-ți redea productivitatea. Ei bine, această soluție există!

Poți rezolva problema de viteză a laptopului tău în doar câteva minute, tot ceea ce îți trebuie este un SSD (solid state drive) care să preia sarcinile hard disk-ului obosit care își dorește pensionarea, nu mai are aceeași agilitate ca în tinerețe pentru rularea sistemului de operare, dar îl vei putea folosi în continuare ca unitate de stocare externă, așa că nu vei pierde datele. Bineînțeles, nu ar strica și un upgrade al memoriei RAM. Ambele îmbunătățiri se pot face foarte repede, iar rezultatele se vor resimți imediat și vor fi durabile.

De ce aceste actualizări funcționează?
Memoria RAM și unitatea de stocare, sunt părți relativ mici în ansamblul sistemului, dar sunt vitale pentru buna lui funcționare, fiind folosite la cea mai mare parte a proceselor desfășurate. De fiecare dată când apeși butonul de pornire, faci dublu click pe o pictogramă de pe desktop, salvezi un document, miști cursorul mouse-ului, sau folosești tastatura, soliciți memoria RAM sau unitatea de stocare. În momentul în care memoria și unitatea de stocare nu mai pot face față solicitărilor tale, fiind depășite tehnologic, procesele suferă o încetinire care se accentuează progresiv.

Cum va influența un upgrade de memorie RAM viteza sistemului tău?
Simplu, desfășurarea simultană a mai multor procese și operațiuni solicită mai multă memorie, iar creșterea capacității acesteia va permite desfășurarea simultană a proceselor solicitate simultan, fără blocaje sau diminuare vitezei de reacție a sistemului. Memoria este, de fapt, acea resursă care ajută sistemul să facă task-urile care I se solicită. Cu cât această resursă este mai generoasă, cu atât sistemul va fi capabil să răspundă mai prompt solicitărilor utilizatorului.

Cumpără o plăcuță de memorie pentru laptopul tău!

Cum contribuie SSD-ul la îmbunătățirea vitezei?
SSD-ul este o tehnologie mai nouă folosită pentru unitățile de stocare care vine să înlocuiască hard disk-ul. Diferența de tehnologie face ca SSD-ul să fie mult mai rapid și mult mai fiabil decât tradiționalul hard disk. În plus, SSD-urile sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, așa că pot crește nu doar viteza ci și autonomia laptopului tău.

Cumpără un SSD la un preț excelent!

Vestea bună este că aceste actualizări sunt accesibile din punctul de vedere al costurilor și se fac foarte repede. Investiția merită deoarece va da o viață nouă laptopului oferind utilizatorului experiența de utilizare pe care o așteaptă de la dispozitivul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *