get fit

Google lansează o provocare pentru a te menține în formă la acest început de an

O mare parte dintre planurile și promisiunile făcute în noaptea de Revelion au vizat forma fizică. Așadar mulți au promis că vor acorda o atenție deosebită condiției fizice începând cu 1 ianuarie. Dacă te numeri printre ei, Google te poate ajuta. Prin aplicația Google Fit a fost lansată o provocare de 30 de zile pentru toți cei care vor ca 2019 să fie anul transformării fizice.

Pe lângă aplicația Google Fit instalată pe smartphone, cei care se înscriu în provocare au nevoie și de un smartwatch compatibil cu Android sau Wear OS. Odată aceste condiții îndeplinite, cei care se înscriu în provocare au timp 30 de zile pentru a-și forma o rutină sportivă pe care să o mențină tot anul.

Ceasul inteligent și aplicația propun o alternativă ușoară și distractivă pentru a încuraja utilizatorul să-și creeze și să respecte un program de activități fizice.

Cum funcționează? Simplu! Trebuie să porți ceasu inteligent și telefonul pentru a-ți monitoriza activitățile fizice. Fie că este vorba de o plimbare ușoară, de o alergare sau de un antrenament intens, activitățile tale vor fi recompensate cu puncte „Heart Points”. Pentru o activitate fizică moderată vei primi câte un punct pentru fiecare minut în care te afli în mișcare. Pentru activități sportive intense, punctele atribuite se dublează.

Aceste puncte au fost adoptate la recomandarea Asociației Americane a Inimii care sfătuiește acumularea a 150 de puncte pe săptămână este măsura menținerii unei inimi sănătoase și a diminuării riscului apariției afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea, se va îmbunătăți calitatea somnului și se va menține o stare psihică bună.

Pe blogul Google se regăsesc și o serie de activități fizice care pot fi făcute chiar dacă este frig afară. Există întotdeauna alternativa sălii de sport, dar pot și întreprinse și activități mai distractive, cum ar fi săniușul, sau unele activități mai utile, cum ar fi curățarea zăpezii de pe trotuar.

Pentru surse suplimentare de inspirație care te pot ajuta să faci față provocării, poți urmări #GetFitWithGoogle pe Instagram și pe YouTube. Tot folosind acest hashtag vei putea poșta propriile idei de antrenamente.

Pentru ca provocarea să funcționeze trebuie să depui un efort considerabil, mai ales dacă nu ești o persoană sportivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *