one-office-five-devices

Microsoft oprește suportul pentru Office 2010. Cum poți face tranziția la Office 365?

Utilizatorii fideli ai pachetului Office 2010 vor trebui să își ia adio de la aplicațiile preferate deoarece Microsoft nu va mai oferi suport pentru această versiune începând din 13 octombrie 2020. Impactul poate fi unul destul de important, mai ales că un studiu din 2017 arată că Office 2010 este încă folosit în 83% dintre companii. Este posibil ca procentul să fi scăzut în ultimii trei ani, dar scăderea nu este una semnificativă.

Retragerea suportului nu înseamnă că aplicațiile nu vor mai funcționa ci, nu vor mai primi actualizări nici din punctul de vedere al funcționalității și nici din cel al securității. În scurt timp vor deveni vulnerabile iar utilizarea lor, mai ales în cadrul companiilor poate reprezenta un risc. De aceea, este importantă actualizarea la o nouă versiune a pachetului Office, iar cea mai recentă este 365.

În principiu, se poate folosi Office 365 plătind un abonament, după modelul comercial adoptat de majoritatea furnizorilor de software. Totuși, dacă tranziția de la un pachet software achiziționat „pe viață” la unul pe bază de abonament reprezintă o schimbare prea bruscă, există varianta Office 2019 care încă mai poate fi achiziționat ca pachet independent.

Indiferent că mergi pe o variantă de abonament sau pe achiziționarea unei licențe independente pentru versiunea Office 2019, ambele variante beneficii și puncte slabe. Probabil, le vom detalia într-un articol viitor. Acum, să ne ocupăm de urgențe: update-ul de la Office 2010, la Office 365, înainte ca Microsoft să oprească suportul.

Cum faci update-ul propriu-zis?

Dacă ai doar un singur PC, procesul este unul simplu și intuitiv și se poate face din aplicațiile instalate deja pe dispozitivul tău. Poți deschide oricare aplicație Office 2010, selectează File – Account – Update Options – selectează opțiunea Update Now.

Odată ce ai apăsat Update Now, va începe actualizarea. La final, versiunea veche va fi înlocuită complet de cea nouă, după care Office va cere noua cheie formată din 25 de caractere prima dată când utilizezi o aplicație. Această parolă se va sincroniza cu licența de pe dispozitivul tău.

Update din contul Microsoft

La fel de simplă este și actualizarea direct din contul Microsoft. Odată ce te-ai logat, este identificată versiunea instalată pe PC și afișează două opțiuni: achiziție sau închiriere.

Sau, pur și simplu poți merge la Get Office și ți se vor afișa pachetele disponibile din care să alegi. Achiziția se face simplu, ca orice altă cumpărătură online.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *