Miliardarul Elon Musk despre inteligența artificială: „este mai periculoasă decât armele nucleare”

inteligenta artificialaMiliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, comentează asupra unui viitor sumbru al tehnologiei, în special în condițiile continuării avântului pe care l-a luat dezvoltarea inteligenței artificiale. A fost nevoie de câteva postări pe Twitter din partea miliardarului pentru ca toată presa să vuiască în jurul acestui subiect.

În cursul zilei de sâmbătă, Musk, cunoscut pentru deschiderea către inovație, a făcut una dintre cele mai controversate declarații ale carierei sale. El a spus că dezvoltarea inteligenței artificiale este mai periculoasă decât armele nucleare, ceea ce ar trebui să ne facă foarte atenți la gradul de acceptare a acestei tehnologii.

Până acum au mai fost o serie de voci timide care au avertizat asupra pericolului adoptării inteligenței artificiale la scară largă și în cea mai mare parte a activităților umane, dar Musk este primul reprezentant de prim rang al sectorului care și-a exprimat răspicat îngrijorarea în legătură cu acest pericol.

Comparația dintre inteligența artificială și armele nucleare este una foarte dură, în contextul în care acest tip de arme au fost o amenințare constantă a ultimelor decenii, amenințare care a ajuns atât de departe încât să pună în pericol însăși supraviețuirea rasei umane. Datorită acestei îngrijorări tradiționale în ceea ce privește armele nucleare, afirmația lui Musk devine una de impact.

Indiferent de impactul afirmației lui Musk, inteligența artificială se implică din ce în ce mai mult în viața omului, preia o serie de sarcini, ceea ce determină o dependență față de facilitățile pe care le oferă. Deși afirmația este una puternică, aplicarea în lumea reală depinde încă de mulți factori, printre care cel mai important, gradul de acceptare și de utilizare al tehnologiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *