win95

Nostalgic? Cum poți pune sunetul Windows 95 la startup?

Utilizatorii cu experiență își amintesc, cu siguranță, sunetele care anunțau pe vremuri pornirea sistemului de operare. Dintre aceste sunete, cel de la Windows 95 a rămas imprimat în amintire. Dacă tânjești după sunete “oldies but goldies” din istoria tehnologiei, poți să-ți retrăiești tinerețea acum, în Windows 11.

Deși te-ai gândi că este un proces simplu să schimbi sunetul de la starup, va trebui să-ți folosești abilitățile de geek în ale sistemului de operare pentru a reuși. Mai jos, vom enumera pe scurt pașii, așa că notează-i și mult succes!

Oprește Fast Boot

Dacă ai început să folosești deja Windows 11, ai observat probabil că, după ce au oprit PC-ul, îl poți reporni „ca prin magie” prin apăsarea oricărui buton de pe tastatură, nefiind obligatoriu să apeși butonul dedicat pentru alimentare. Această facilitate este disponibilă datorită funcției Fast Boot din Windows 11 care trece PC-ul în hibernare în loc să-l oprească complet. Astfel toate aplicațiile și procesele rămân deschise într-o formă pasivă, pregătite să fie reluate în momentul în care sistemul este repornit.

Primul pas pentru schimbarea sunetului de startup în Windows 11 este dezactivarea acestei funcții. Cum? Din Control Panel – Power Options – debifează opțiunea Turn on fast startup.

Activează sunetul de startup Windows.

Următoarea etapă este să activezi sunetul la startup. Așadar, mergi la Start și scrie în bara de căutare “change system sounds“. Mai simplu, mergi iconița e sunet de pe bara de task-uri, fă un click dreapta și mergi direct la setările pentru sunet. Fă scorll până ajungi la mai multe setări pentru sunet. În fereastra care se deschide, bifează opțiunea de redare a sunetului de startup Windows.

Descarcă sunetul de startup Windows 95

Dacă vrei un alt sunet față de cele prestabilite, vei avea nevoie de un fișier .wav cu sunetul dorit. Poți găsi convertoare gratuite online sau poți face cu media.io. De asemena, poți folosi și VLC media Player pentru a face conversia. Poți face descărcarea propriu zisa a sunetului de aici.

Înlocuirea

Aici intervine provocarea. Apasă Win+4 și scrie regedit, apoi navighează la această adresă: HKEY_CURRENT_USER/AppEvents/EventLabels/WindowsLogon. Aici, fă dublu click pe Exclude from CPL și setează valoarea la 0. Apasă OK.

Apoi, mergi la Start – scrie change system sounds și selectează change system sound. Deschide tabul de sunete și apasă browse pentru a adăuga sunetul dorit. Odată ce ai adăugat sunetul dorit, selectează-l și fă un test.

Cam atât a fost. Acum, de fiecare dată când vei porni sistemul, vai avea partea de o călătorie în trecut.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *