browsing-laptop

Vrei un Google Chrome mai rapid? Testează câteva extensii

Google Chrome și-a câștigat renumele de browser rapid. Viteza și experiența de utilizare sunt bune, dar unii utilizatori vor să-l împingă la limită, cel puțin din perspectiva vitezei, mai ales că browserul poate consuma resurse importante de memorie, ceea ce poate încetini navigarea. Tocmai pentru a rezolva această problemă există câteva extensii.

Așadar, descoperă mai departe câteva extensii care pot aduce o îmbunătățire semnificativă vitezei de navigare.

NavigUp

Deși nu este nouă, această extensie își face treaba foarte bine. Este foarte simplă, iar funcția ei de bază este de a crea scurtături de taste care ajută la o navigare ușoară, indiferent de site. Practic, poate înlocui funcțiile „înapoi” și „înainte” prin combinații de taste ușor de accesat și de ținut minte. Nu va mai fi nevoie să mergi în bara de adresă, să ștergi o bucată de url sau să cauți butonul specific al browserului pentru a te întoarce la o pagină anterioară.

Speed-Up Browsing

Este o extensie mai puțin cunoscută, dar folositoare pentru utilizatorii avansați. Aceasta crește viteza de navigare cu ajutorul Cache. În principiu, de fiecare dată când vizitezi un site, rămân stocate pe PC o serie de date pentru ca acesta să se încarce mai repede. Bineînțeles nu sunt toate datele site-ului respectiv. Practic, extensia vine să completeze și să actualizeze datele din cache pentru ca site-ul să se încarce mai repede.

Faster Chrome

Vine cu un concept interesant. În mod predefinit, browserul Chrome rulează o serie de procese în background pentru a preîncărca datele unui site și pentru a crește viteza de navigare, de la cookies, la imagini în cache de la site-uri vizitate anterior. Extensia aceasta merge mai departe și începe procesul de preîncărcare încă de când cursorul mouse-ului trece peste link-ul care duce de o anumită pagină. Utilizatorii cu experiență vor sesiza, probabil, cele câteva sute de milisecunde economisite de această extensie.

Testează aceste extensii și vezi ce îmbunătățiri aduc experienței tale de navigare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *