componente-pc

Prețurile memoriilor RAM și a SSD-urilor vor scădea din cauza crizei procesoarelor Intel

Constrângerile în ceea ce privește volumul disponibil de procesoare Intel noi va duce la creșterea stocurilor de memorii RAM și de unități de stocare SSD. Fără procesoare, nu pot fi construite sisteme, ceea ce va duce crearea unei situații neplăcute pentru producătorii de alte componente care vor fi nevoiți ca, în cel mai rău caz, să oprească producția pentru a evita o supraaglomerare a pieței.criza procesoarelor Intel

Criza procesoarelor Intel îi afectează direct pe producătorii de PC-uri care se văd în imposibilitatea de a mai produce dispozitive noi, lăsând astfel cererea nesatisfăcută. Piața desktopurilor și a laptopurilor s-a diminuat masiv în ultimii ani, după dezvoltarea dispozitivelor mobile.

În condițiile în care Intel nu mai poate satisface cererea de procesoare noi, unele componente de bază ajung să se ieftinească foarte mult. De exemplu, memoriile DDR4 ș DRAM se confruntă cu o scădere a cererii, o creștere a volumului stocurilor și, implicit cu o scădere a prețurilor. De asemenea, prețul unităților de stocare SSD urmează să scadă, afectate fiind, la rândul lor de criza procesoarelor.

Criza procesoarelor Intel se resimte și pe piața serverelor.

Scăderea prețurilor componentelor pentru desktopuri și laptopuri se poate transforma într-o oportunitate foarte bună de upgrade pentru utilizatori. Totuși, s-ar putea ca aceste scăderi de prețuri să fie mai puțin resimțite de către utilizatorul final, cel puțin în perioada imediat următoare.

În cazul în care criza continuă, în perioada sărbătorilor de iarnă s-ar putea să apară niște oportunități de upgrade foarte avantajoase, în special în ceea ce privește memoriile RAM și unitățile de stocare SSD care vor deveni mai accesibile pentru capacități mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *