muzica-winamp

Winamp ar putea reveni în forță

Cu siguranță nostalgicii vor fi încercați de emoții atunci când vor afla că player-ul tinereților lor ar putea reveni pe Windows 10. Ultima versiune a software-ului a fost lansată în 2013, dar nu a avut succesul scontat, așa că o retragere silențioasă a proiectului era de așteptat. Totuși, 5 ani mai târziu, Winamp dă din nou semne de viață.

A început să se vorbească din nou despre Winamp, la început discret, pentru ca mai apoi subiectul să câștige în popularitate după ce o nouă versiune a programului a apărut online.

Winamp a fost dezvoltat inițial de Nullsoft în 1997, iar în 1999 era deja în portofoliul de branduri AOL, urmând ca 15 ani mai târziu să fie cumpărat de Radionomy. La un moment dat, pe site-ul playerului era anunțat că urmează să fie introduse o serie de actualizări. Timpul a trecut, iar utilizatorii nu au putut sesiza nicio îmbunătățire semnificativă a serviciului. Deoarece nimic nu părea să se miște în jurul Winamp, majoritatea utilizatorilor au renunțat la ideea actualizărilor și au continuat să-l folosească în versiunea care l-a consacrat.

Până la urmă, timpul și-a spus cuvântul. Deși disponibil pentru download, Winamp a devenit incompatibil cu sistemele de operare noi, în special cu Windows 10. Cea mai mare parte dintre utilizatorii Winamp foloseau programul în mediul Windows.

După o serie de dezamăgiri, nostalgicii și nu numai vor putea folosi Winamp pe Windows 10. A fost lansată o nouă versiune, respectiv 5.8, care vine adaptată pentru Windows 10, precum și cu o serie de alte actualizări și buguri reparate.

Versiunea nouă a Winamp nu este încă disponibilă oficial. Online poate fi descărcată dintr-o sursă anonimă. Compania care deține Winamp nu a făcut încă un anunț oficial, așa că nu ar fi recomandată o descărcare și o instalare a programului din sursa actuală. S-ar putea ca sursa să nu fie tocmai sigură. Cei care vor să retrăiască experiența Winamp sunt sfătuiți să aștepte lansarea oficială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *