laptop

Sfaturi practice pentru cumpărător: Laptop vs. Desktop

În momentul achiziționării unui PC nou, cumpărătorul are o dilemă majoră: alegerea între laptop și desktop. Cele două tipuri de sisteme au prețuri similare dacă performanțele pe care le oferă sunt apropiate așa că, factorul preț nu are relevanță foarte mare în luarea deciziei de cumpărare. În plus, PC-urile indiferent că sunt laptopuri sau desktop-uri sunt cam la fel , au un procesor, un sistem de operare, memorie, o serie de porturi și conexiuni interioare și exterioare, unitate de stocare, unitate optică și un display sau monitor.

La o primă vedere, un PC, este un PC, nu-i așa? Ei bine, să revenim cu picioarele pe pământ. Există desktopuri și laptopuri care se întind pe o plajă foarte largă de prețuri care, pentru un ochi neavizat par foarte mari. Prețul unui sistem variază în funcție de performanțe, iar performanțele de care ai nevoie depind de nevoile tale de utilizare. Cu cât ai nevoie să rulezi sarcini mai complexe, cum ar fi editare foto-video sau jocuri de ultimă generație, consumatoare de resurse, vei avea nevoie de un sistem a cărui preț poate deveni comparabil cu cel plătit pentru o mașină second-hand în stare excelentă. Evaluează-ți cu atenție nevoile și bugetul pentru a ajunge la un sistem corespunzător.

Pentru a determina dacă ai nevoie de un desktop sau de un laptop, va trebui să te gândești unde, când și cum vei folosi sistemul. Dacă ai nevoie, de exemplu, de un sistem pentru lucru, iar job-ul tău presupune mobilitate, atunci, cu siguranță, ai nevoie de un laptop. În schimb, dacă ai un post de lucru fix, iar task-urile tale zilnice impun sistemului să ruleze programe complexe, probabil, un sistem mai potrivit ar fi un desktop.

Laptopurile și desktopurile sunt două categorii mari de PC-uri. La fiecare există variații care sunt, optimizate pentru un anumit tip de utilizator. De exemplu, pentru utilizatorul cu nevoie foarte mare de mobilitate, clasa laptopurilor vine cu o propunere interesantă, respectiv notebook-urile. Aceste dispozitive sunt concepute pentru călătorie, ceea ce le face foarte ușoare, mai mici și sunt ideale pentru task-uri simple, cum ar fi navigarea pe internet, e-mail-ul, redactarea și editarea de documente, etc.

Dacă nevoia de mobilitate nu este una primară, atunci, un sistem desktop s-ar putea să fie potrivit. Acestea sunt mai versatile, li se pot face mai ușor upgrade-uri, așa că, cel puțin teoretic, utilizatorul nu trebuie să cumpere un sistem de top complet ci poate lua componentele de bază după care, în timp poate să adauge componente, până ajunge la nivelul de performanță pe care îl dorește. În plus, desktopurile sunt mult mai ușor de reparat. Componentele de mici dimensiuni ale laptopului necesită destul de multă îndemânare, iar majoritatea pieselor diferă în funcție de model.

Avantajul major al laptopului, indiferent din ce categorie face parte, este portabilitatea. Așa că, un utilizator mobil, care călătorește mult în interes de serviciu, sau preferă să lucreze în diferite locații pentru a evita monotonia unui birou, va avea nevoie de un laptop. Dificultatea de alegere între cele două tipuri de PC-uri este identificarea stilului de utilizare. Odată ce știi cum folosești sistemul, vei merge direct la țintă, către alegerea corectă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *