Soluția de 3 milioane de dolari care poate rezolva problema autonomiei dispozitivelor mobile

Powerfull charged battery.O soluție inovatoare ar putea deveni alternativa la bateriile lithium ion care și-a atins deja limitele. Chiar dacă următoarele tehnologii pentru bateriile dispozitivelor mobile și implicit a laptopurilor sunt încă într-o fază incipientă de dezvoltare, perspectivele sunt promițătoare. Autonomia bateriei este principala problemă a dispozitivelor mobile, dar o tehnologie nouă vine cu o propunere interesantă.

Este vorba de un ultracapacitor, o baterie hibrid care funcționează după principii diferite față de soluțiile folosite astăzi pentru stocarea energiei dispozitivelor mobile. Spre deosebire de tehnologia folosită de bateriile lithium ion care eliberează energia ca rezultat al unei reacții chimice care se produce în celulă, ultracapacitoarele stochează energia într-un câmp electric. Acestea au dimensiuni mai reduse decât bateriile tradiționale și pot livra mai multă energie, dar prezintă dezavantajul de a acumula mai puțină energie în timpul încărcării.

O companie din New York, Statele Unite, Paper Battery Company, susține că are soluția tehnică pentru a revoluționa autonomia dispozitivelor mobile. Compania patentat ultracapacitoare foarte subțiri care pot fi folosite fie ca baterii independente, fie pot fi atașate soluțiilor tradiționale, pentru a le spori autonomia. Soluția nu aduce beneficii doar din perspectiva duratei de viață a bateriei, ci și din cea a eficienței termice. Soluția este una care presupune și costuri reduse de producție, ceea ce o va face accesibilă utilizării de masă, dar și pentru utilizatorii specializați.

Conform VentureBeat.com, soluția a convins un fond de investiții din Florida, care a acordat companiei un vot de încredere de 3 milioane de dolari pentru a-și putea pune la punct liniile de producție și pentru a demara o strategie de vânzări a cărei rezultate vor trebui să devină vizibile în cursul anului viitor.

În cazul în care această tehnologie se va dovedi eficientă, va fi adoptată, cu siguranță și pentru bateriile de laptop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *