keyboard-550589_640

5 intervenții rapide atunci când sistemul nu recunoaște un dispozitiv USB

O eroare frecventă cu care se confruntă toți utilizatorii Windows, mai devreme sau mai târziu, este „USB device not recognized”, cu alte cuvinte, sistemul nu recunoaște dispozitivul conectat prin portul USB, fie că este mouse, tastatură, cameră video, hard disk extern, stick de memorie sau oricare altul. De multe ori, în special utilizatorii de laptop au o problemă deoarece nu au destule porturi USB pentru a-și conecta simultan toate dispozitivele de care au nevoie, așa că vor achiziționa un hub USB pentru a rezolva această problemă. De cele mai multe ori, aceste funcționează foarte bine, dar există cazuri în care poate apărea eroarea de care vorbeam mai sus. Ceea ce este ciudat, este faptul că hub-ul funcționează perfect cu unele dispozitive, în timp ce pe altele nu le tolerează nicicum.

Nu dispera, există soluții simple pentru remedierea problemei. Chiar dacă nu ești un as în ale calculatoarelor, vei putea să-ți faci hub-ul USB să funcționeze perfect, iar eroarea de care vorbeam să nu mai apară. Partea mai puțin plăcută este că aceste dispozitive au personalitate foarte puternică și nu se știe niciodată la care dintre metode vor reacționa. Hai să vedem top cinci cele mai bune rezolvări rapide.

  1. Scoate laptopul din priză. Oprește laptopul și scoate-l din priză. Poți să-i scoți și bateria pentru a te asigura că nu mai are nici o sursă de alimentare. Ideea este ca placa de bază să nu mai fie conectată la o sursă de electricitate pentru a-și opri complet funcțiile. La această placă sunt conectate toate dispozitivele hardware ale sistemului, inclusiv porturile USB. Este posibil ca, din când în când placa de bază să aibă nevoie de un restart pentru a-și corecta erorile și pentru a-și actualiza funcțiile. După ce laptopul a stat deconectat câteva minute, se poate porni din nou. De cele mai multe ori, această operațiune este un succes, dar dacă eroarea persistă, treci la a doua metodă.
  2. Actualizează Driverul. Dacă sistemul de operare Windows nu recunoaște dispozitivul, s-ar putea să fie nevoie de o actualizare de driver. Mergi în „Device Manager” din meniul Start, unde vei scrie devmngmt.msc sau din Control PanelDevice Manager. Aici mergi la dispozitivele USB, iar dacă în listă apare „Unknown Device”, fă un click dreaptaProperties DriverUpdate Driver. Dacă nici această metodă nu funcționează, mai ai încă trei opțiuni.
  3. Restart și deconectarea deconectarea dispozitivelor USB. Deconectează toate dispozitivele conectate prin USB, după care restartează sistemul. După această operațiune, reconectează dispozitivul cu probleme. Încearcă în porturi USB diferite. Dacă pe un port funcționează, iar pe celălalt nu, s-ar putea ca problema să țină de hardware-ul sistemului tău.
  4. USB Troubleshooter. Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a funcționat, descarcă și rulează Windows USB Troubleshooter. Aplicația va identifica problemele, iar tu vei putea selecta, în funcție de caz, o rezolvare automată sau una manuală. Recomandat este să lași aplicația să-și facă treaba până la capăt, mai ales dacă ești novice în ale acestui tip de intervenții.
  5. Conectează direct la PC. În cazul în care nu a funcționat niciuna dintre metodele de mai sus, încearcă să conectezi dispozitivul cu probleme direct prin porturile USB proprii laptopului. Dacă dispozitivul sau dispozitivele care manifestau probleme la conectarea prin hub funcționează, atunci este posibil ca hub-ul să fie de vină, să nu poată suporta funcționarea simultană a mai multor dispozitive. Poți înlocui hub-ul cu unul mai puternic sau poți să nu-l supra-soliciți.

Cam acestea ar fi cele mai simple intervenții pentru remedierea erorii „USB device not recognized”. Înainte de a apela la un service specializat, ar fi bine să le încerci pe toate. Niciuna dintre metode nu durează mai mult de câteva minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *