laptop

Alte probleme frecvente pe care ți le-a făcut laptopul

Într-un articol anterior vorbeam despre cele mai frecvente 6 probleme hardware pe care le poți rezolva fără să apelezi la intervenția unui service specializat. Bineînțeles, trebuie să ai un minim de cunoștințe tehnice, dar ce utilizator nu are? Dacă utilizezi calculatorul din „fragedă pruncie”, precis ai apucat să-l și deșurubezi din când în când. După ce am văzut problemele de hardware, să aruncăm o privire asupra celo mai frecvente probleme de software.

Download-uri foarte lente
Descărcările lente au drept cauză o viteză redusă a internetului. Pentru a te asigura că problema este legată de conexiunea ta la internet, intră pe speedtest.net, sau oricare altă aplicație care măsoară viteza de download și upload. În mod ideal, vitezele ar trebui să fie la cel puțin 50% din cele promise de provider-ul de internet.

Dacă în urma testului nu ai observat o viteză redusă, verifică să vezi dacă în background nu rulează programe care fac download și upload. Dacă nici aici nu identifici probleme, verifică dacă driver-ul plăcii de rețea este actualizat.

Laptopul se restartează în repetate rânduri
În primul rând, poate fi vorba de update-urile pe care și le face sistemul de operare. Instalarea actualizărilor sistemului de operare presupun restartări succesive. În acest caz, nu-ți fă probleme, lasă toate actualizările să se instaleze, după care acest simptom va dispărea și își vei putea folosi laptopul din nou, în cele mai bune condiții.

Problema se complică însă când virușii sau elementele de malware sunt cauza restartărilor succesive. Asigură-te că ai un program anti-virus și anti-malware pentru a te proteja împotriva amenințărilor la care te expui atunci când ești online.

De asemenea, verifică driver-ul plăcii grafice. Este important ca acesta să fie la cea mai recentă versiune.

Browser-ul nu arată ca de obicei
Există o categorie de programe malware care atacă direct browserul, ceea ce provoacă unele anomalii în rularea acestor aplicații. O manifestare a acestor programe este redirecționarea căutărilor pe google către rezultate false, către pagini care au ca scop furtul de date personale și infectarea în profunzime a sistemului.

Aceste aplicații sunt periculoase, periclitând utilizarea în siguranță a laptopului. Dacă folosești sistemul pentru serviciu, sau folosești servicii de online banking, este foarte important să ai programe anti-virus și anti-malware.

Un program nu rulează pe laptopul tău nou
Înainte de toate verifică dacă programul respectiv este compatibil cu sistemul de operare. Se poate ca programe și aplicații mai vechi să nu funcționeze pe ultimele versiuni ale sistemelor de operare actuale. Un exemplu frecvent este dat de aplicațiile construite să ruleze pe 32-biti să nu mai funcționeze pe 64-biti. În acest caz, descarcă versiunea aplicației care rulează pe 64-biti, compatibilă cu sistemul tău de operare.

Dacă probleme persistă, apelează la un specialist!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *