Calculator autonomie baterie laptop: cat tine bateria laptopului?

Laptop Direct a dezvoltat un calculator online, cu care poţi să estimezi cât te va ţine o baterie nouă pentru laptopului tău în funcţie de cum planifici să îl utilizezi.

calculator autonomie baterie laptopCalculatorul este un program gratuit, disponibil în secţiunea baterii laptop imediat sub poza produsului.  E util să foloseşti acest program în momentul în care te pregăteşti să cumperi un laptop nou sau să îi schimbi bateria laptopului tău.

O baterie de laptop nouă e în garanţie un an sau doi şi în funcţie de modul de utilizare poate să fie necesar să fie schimbată după această perioadă, mai ales când laptopul este utilizat intensiv. Cu acest calculator poţi să treci în revistă obiceiurile tale ca utilizator şi să ai o estimare a autonomiei laptopului tău.

Acest instrument poate fi utilizat şi orientativ înainte de a achiziţiona un laptop nou, tocmai ca să îţi formezi o imagine de ansamblu, să vezi cât e de important pentru tine durata bateriei.  În continuare dăm un exemplu cum poate fi utilizat acest program pentru a vedea de exemplu cât ţine bateria unui laptop Asus (ales aleator).

Cum aflăm cât ne tine o baterie nouă pentru un laptop Asus?

Când sunteţi pe pagina cu un produs – baterie laptop/ Asus, sub imaginea produsului găsiţi un link care vă duce la o pagină unde puteţi modifica variabilele legate de laptopul dumneavoastră. Puteţi să daţi un click şi pe imagine vă va duce direct la pagina cu calculatorul.

Cat tine bateria laptop Asus

Cat ţine bateria pt un laptop Asus ? Click pe DETALII si deschideţi programul.

Pagina următoare arată aşa:

Pagina calculator autonomie baterii laptop

 

În captura de ecran apare o situaţie ideală, în care utilizatorul are un laptop relativ nou, un ultrabook – un laptop uşor, special conceput pentru a fi portabil. Sistemul de operare este Windows 7 sau superior, proaspat lansat fiind Windows 10.

Sistemul de operare Windows are instalate applicaţii care te pot ajuta, mai multe detalii puteţi citi aici si aici.

Ce programe utilizezi când ai nevoie de portabilitate?

Ce programe foloseşti cand nu ai o priză la îndemână ? Unii utilizatori folosesc doar programe de tip Office. Acelaşi laptop cu aceaşi baterie de 12 celule, poate să dureze, estimativ, mult mai puţin în momentul în care ne uităm la filme cu WiFi pornit, poate direct online sau de pe un HDD extern. Am bifat cateva aplicaţii-programe şi diferenţa se vede imediat.

Pagina calculator autonomie baterii laptop programe filme

Când alegi bateria, trebuie să ai în vedere ca o baterie de 12 celule poate să fie prea grea pentru cea ce vrei de la laptopul tău, în acest caz, un laptop uşor ce poate fi utilizat pentru mers la cursuri de exemplu şi continuat cu temele şi cercetarea în bibliotecă sau într-o cafenea. Dacă îl foloseşti zilnic s-ar putea să încerci să reduci la maxim greutatea lui.  O baterie de 6 sau 9 celule se poate încadra în cele 6 ore de funcţionare la care te aştepţi pentru un laptop pentru şcoală şi să fie şi destul de uşoară în acelaşi timp.

O variantă intermediară e să ai pregătită o baterie de schimb şi una din ele, cea cu capacitatea maximă să fie utilizată doar când e necesar. Pleci de acasă doar cu bateria care se potriveşte programului din ziua respectivă. În majoritatea timpului ai nevoie de laptop doar câteva ore sau cel puţin asta e situaţia pentru majoritatea utilizatorilor obişnuiţi pentru care, desigur, unul din factori prinicpali pentru alegere e preţul bateriei.

Ca să reduci greutatea bateriei şi necesitatea de a reîncarca bateria mereu poţi să fi atent cu programele pe care le foloseşti. Una din cele mai simple metode e să reduci luminozitatea ecranului şi să opreşti WiFi şi eventual muzica din fundal. Combinate, ascultatul muzicii redate de pe Youtube, de exemplu, poate să îţi înjumătăţească autonomia laptopului. Dacă îl utilizezi profesional sau îţi faci un referat pentru scoala în bibliotecă, ajută dacă deschizi doar programele Office pe care trebuie să le utilizezi.

Testează cum afectează setările tale durata bateriei! 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *