baterie-laptop

Ce înseamnă mesajul „Plugged In, Not Charging” pentru bateria laptopului tău?

La un moment dat, în timpul utilizării intensive a laptopului tău, s-ar putea să observi mesajul „Plugged In, Not Charging” afișat în momentul în care treci cursorul mouse-ului peste pictograma care reprezintă bateria pe taskbar.

Primul instinct ar să crezi că bateria de laptop se cere schimbată. Totuși, mesajul nu trebuie neglijat, iar pentru a te ocupa de el în cunoștință de cauză, ar trebui să-i cunoști cauzele. Citește mai departe și află-le!

1. Softul de conservare a bateriei încearcă să facă economie de energie

În cazul în care mesajul de care vorbim apare mai ales atunci când gradul de încărcare este între 90% și 100% s-ar putea să asiști la o operațiune de conservare a bateriei. Unele modele de laptop opresc încărcarea când se ajunge la 100%, dar menținerea sub nivelul maxim este recomandată de către producători deoarece prelungește durata de viață a bateriei. Unele modele de laptop mențin un nivel de încărcare și mai redus, chiar de 50%, până la 60%.

2. Bateria are nevoie de recalibrare

Afișarea statusului bateriei este un efort comun atât din partea bateriei în sine cât și din partea sistemului de operare. Atunci când cele două elemente nu sunt calibrate pot apărea raportări eronate. Este recomandată recalibrarea despre care vom vorbi într-un articol viitor.

3. Încărcător defect

Dacă bateria este în regulă, încărcătorul s-ar putea să fie de vină pentru problemă. Acesta poate să nu mai furnizeze cantitatea optimă de energie pentru ca bateria să se încarce corespunzător, iar unul dintre rezultate este mesajul „Plugged In, Not Charging”. Încearcă să testezi cu un alt încărcător pentru a determina dacă problema este cauzată de încărcător.

4. Driverele bateriei nu sunt în regulă

Chiar și bateria are drivere instalate pe laptopul tău, drivere care îi asigură o funcționare corespunzătoare. De obicei, este nevoie de scoaterea bateriei. În cazul în care nu poți scoate acest element, adresează-te unui service autorizat.

5. Probleme la bateriei

Dacă ai epuizat toate variantele de mai sus, doar bateria în sine poate fi cauza problemelor. Înainte de a comanda o baterie nouă, fă un „test de sănătate” al bateriei. Windows oferă această posibilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *