windows-pc

Sfârșitul lui Windows 7 se apropie. Cum reacționează firmele care încă folosesc sistemul de operare?

În 14 ianuarie 2020 va ajunge la finalul „carierei”, respectiv va fi momentul în care Microsoft va opri suportul pentru sistemul de operare. Așadar, utilizatorii nu vor mai beneficia de actualizări și de securitate adaptată cerințelor, ceea ce va determina ca, în scurt timp, sistemul de operare să nu mai poată fi utilizat.

Oprirea suportului pentru un anume sistem de operare și concentrarea pe noua versiune a fost întotdeauna o problemă pentru firme care preferă să rămână pe un sistem de operare pe care angajații îl cunosc, evitându-se astfel o serie de probleme de utilizare care pot interveni, mai ales în rândul utilizatorilor care folosesc calculatorul pentru o arie restrânsă de task-uri.

Chiar dacă Windows 10 este folosit la scară largă atât de către utilizatorii individuali, cât și de către firme, Windows 7 își păstrează încă o cotă de piață semnificativă, în special în rândul clienților corporate. Este un sistem de operare ale cărui performanțe nu pot trecute cu vederea, dar Windows 10 propune o serie de altele care vor îmbunătăți experiența de utilizare.

Windows 7 este încă folosit de către firme

Un raport recent publicat de către ITPortal.com arată că 43% dintre firmele care au fost incluse în studiu folosesc încă Windows 7. Un alt detaliu relevat e studiu este că perioada de migrație între sistemele de operare este una foarte mare. Trecerea de la Windows XP la Windows 7 s-a făcut în medie, în cinci ani.

Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că Windows XP este încă foarte utilizat. 33% din companiile incluse în studiu care totalizează un număr de 100.000 de PC-uri folosesc încă Windows XP, chiar dacă Microsoft a întrerupt suportul pentru acest sistem în urmă cu un deceniu.

Totuși 33% dintre companiile care nu folosesc Windows 10 au declarat că vor trece la noul sistem de operare înainte de ianuarie 2020, în timp ce doar 6% au declarat că vor rămâne la Windows 7.

Ce presupune refuzarea unui upgrade

Deși este greu de realizat pentru un utilizator obișnuit, oprirea suportului pentru un anume sistem de operare este un lucru care ar trebui să îngrijoreze, în special o companie. Lipsa suportului și a actualizărilor va genera un risc crescut infectare a terminalelor cu malware.
Odată cu întreruperea suportului pentru sistemul de operare, o serie de producători de aplicații ar putea face același lucru, așa că Windows 7 riscă să își piardă relevanța.
Vrând, nevrând companiile trebuie să migreze către Windows 10, pentru a-și păstra securitatea și continuitatea din punct de vedere IT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *